AANLEGEN VAN EEN VLINDER-IDYLLE AAN HET HOMERUSPAD

In samenwerking met de Gemeente 's-Hertogenbosch en de Vlinderstichting gaan bewoners op zaterdag 26 september om 13.00 uur een vlinder-Idylle aanleggen.
Het gaat hier om een klein gedeelte (rechthoek) van het gazon tussen de flats en grenzend aan het Homeruspad.
De gemeente neem het grondwerk voor haar rekening en het inzaaien doen bewoners zelf samen met de Vlinderstichting.
Doel is om op korte termijn een bloemrijk grasland te ontwikkelen vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en een omgeving te scheppen voor vlinders en bijen etc. die belangrijk zijn voor mens en natuur. De biodiversiteit wordt hiermee versterkt maar door de natuur een handje te helpen denken wij de populatie van vlinders en bijen te bevorderen.
Het idee voor een vlinderidylle is afkomstig van Yvette Osinga die zich met hart en ziel heeft ingezet om dit plan samen met de vlinderstichting te realiseren.

______________________________________________________________________________________

MINI STEKKIE

Inmiddels is het een vast beeld geworden op straat, minibiebs: kleine kastjes met boeken om te ruilen. Veel mensen worden er blij van. Onlangs is er nog een mini-bieb geplaatst aan het Marcellus Emantspad.
Nu is er een nieuw soort ruilkastje in de buurt bij gekomen….voor stekjes!
Niet alleen van boeken worden mensen blij maar ook van groen om zich heen. Een steeds groter wordende hoeveelheid stekjes zorgde ervoor dat we een creatieve oplossing zijn gaan zoeken voor de liefdevol opgekweekte plantjes. Weggooien is zonde, dus hoe kunnen we dit blije groene gevoel met meer mensen delen? Met een stekjes ruilkastje! Zo maken we samen de huiskamers in Den Bosch op een leuke en duurzame wijze een stukje groener.
Laat je verrassen door de stekjes in het kastje en kom jouw stekjes ruilen op Minitopia (De Vaartgraaf, Den Bosch). Bij de Weegbrug staat het "mini stekkie"-kastje.

WIJKRAAD ZUID

Naar aanleiding van aanvullende Corona adviezen/maatregelen gaat de inloopavond dinsdag 8 september niet door.

Wel het verzoek om verbeterpunten voor de komende 5 jaar per e-mail of per brief naar de wijkraad te sturen zodat de wijkraad de verbeterpunten kan inventariseren wat wel en niet haalbaar is en dat de commissies daar vervolgens mee aan de slag kunnen gaan.

Ook wil de wijkraad graag reacties ontvangen van wijkbewoners en specifiek van omwonende van het Zuiderpark wat voor soort activiteiten wel of niet georganiseerd kunnen worden in het Zuiderpark.Deze reacties neemt de wijkraad mee in het gesprek met de wethouder i.v.m. activiteiten die in 2021 gaan plaats vinden.

Gegevens van de wijkraad:

e-mail: info@wijkraadzuid.nl

per brief: Stichting Wijkraad Zuid

Postbus 5036 GA 's-Hertogenbosch

Privacyverklaring Mei 2018

Privacyverklaring
Deze privacyverklaring is opgesteld voor iedereen die aan Stichting Wijkraad Zuid persoonsgegevens verstrekt.

PERSOONSGEGEVENS DIE WORDEN VERWERKT

De persoonsgegevens die worden verzameld, betreffen enkel de gegevens welke u aan Stichting Wijkraad Zuid heeft verstrekt indien ze nodig zijn voor het behandelen van de door u aangevraagde dienstverlening.

WAAROM STICHTING WIJKRAAD ZUID GEGEVENS NODIG HEEFT

Stichting Wijkraad Zuid verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch of schriftelijk (per e-mail en/of per post) contact met u op te kunnen nemen in verband met de door u aangevraagde dienstverlening.

HOE LANG STICHTING WIJKRAAD ZUID GEGEVENS BEWAART

Stichting Wijkraad Zuid bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is. Uw gegevens worden in ieder geval niet langer dan een jaar bewaard.

DELEN MET ANDEREN

Stichting Wijkraad Zuid verstrekt uw persoonsgegevens alleen met uw toestemming aan derden indien dit nodig is, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

IN KAART BRENGEN WEBSITEBEZOEK

Via de webstite van Stichting Wijkraad Zuid worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@wijkraadzuid.nl die zo snel mogelijk op uw verzoek reageren.

BEVEILIGEN

Stichting Wijkraad Zuid neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Stichting Wijkraad Zuid maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met Stichting Wijkraad Zuid